Dat was de Klap tot Klaploop

Vlak voor de start

Dat was de klap tot klaploop op 22 april 2019. Voor het eerst hebben we meegedaan aan de Klap tot klaploop van Musselkanaal naar Stadskanaal. Het begon allemaal in Stadskanaal toen we de bus instapten naar Musselkanaal.

In de bus

In Stadskanaal

In Stadskanaal aangekomen gingen we eerst naar Esther haar moeder om de kids af te leveren. Zij gingen ons later samen met Oma aanmoedigen. Na het omkleden gingen we richting de Rabobank waar de finish was en de speciaal voor de deelnemers bussen klaarstonden. Na een poosje wachten kwam de bus welke ons naar Musselkanaal gebracht heeft.

In Musselkanaal

In de bus

Toen we in Musselkanaal aankwamen was het een stukje wandelen naar de start en omdat we nog even moesten wachten zijn we nog wat gaan inlopen. Natuurlijk moest er nog even gebruik worden gemaakt van de “dixies” mobiele toiletten. Toen richting de startvakken en… PANG!

Pang!

Pang! (bijna)

Pang! Dat startschot kwam naar mijn idee redelijk onverwacht! Maar pas vanaf de Startlijn beginnen met lopen omdat er veel deelnemers voor ons aan waren. Dat gaf niks omdat de Runkeeper app daardoor wat beter klopte. Het was een warme loop…

Warm, Dat was de klap tot klaploop!

een warme loop

Met een temperatuur van rond de 25 graden Celsius! was het een warme 10 kilometer! Gelukkig stond na elke twee en halve kilometer een waterpunt waar ze natte sponsjes en bekertjes met water uitdeelden! Als je gaat hardlopen mag je zo’n 10 graden bij de temperatuur optellen dus kun je wel nagaan dat dat water zeer welkom was! Want warm, dat was de klap tot klaploop wel!
Helaas kreeg ik bij de 7,5k waterpunt geen sponsje en daar was ik niet echt blij mee. De laatste kilometers was dan ook best even afzien en doorbijten! Maar het publiek in Stadskanaal hielp mee!

Aanmoedigingen ontvangen

Daar ga ik...
foto: Janita Sol

In Stadskanaal mocht ik redelijk wat aanmoedigingen ontvangen. Bijna op het laatste moment zag ik Oma en de kids staan en met alle drie een High Five gegeven te hebben had ik even nieuwe kracht. Toen het in het centrum van Stadskanaal wat drukker werd kwamen er ook aanmoedigingen van mensen die ik niet ken. Kom op Erik! je bent er bijna! Altijd leuk je voornaam op het startnummer! Maar nu vergeet ik natuurlijk de aanmoedigingen van Janita en Enrico niet! Janita maakte een foto maar Enrico riep naar mij door z’n megafoon! Hahaha mooi!

De finish

Dat was de Klap tot Klaploop!

Toen was daar de finish! Ik was er! Klaar! Tijd om af te koelen en uit te puffen! Met een persoonlijk record op zak liep ik mijn snelste 10 kilometer! En nu zijn jullie natuurlijk heel benieuwd naar de tijden… zie afbeelding:

Belangrijker: Ik heb meegedaan en meegemaakt!

IK BEN EEN KLAPLOPER!

Alle foto’s in een galerij: